Vés al contingut

Conclou el Repte del Reciclatge

Medi ambient
Reciclatge
Concluye el Reto del Reciclaje
02-06-22

Més de 17.000 persones participen en la campanya de conscienciació promoguda per Ecoembes

La campanya ‘El Repte del Reciclatge’ finalitza en l'àrea metropolitana de València amb una gran acollida ciutadana.

  • Més de 17.000 persones de 19 municipis integrats en l'Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus (EMTRE) han participat en esta campanya que pretén conscienciar sobre la correcta separació i reciclatge dels envasos domèstics.
  • L'acció ha animat a participar als municipis per a premiar a aquell que aconseguisca reciclar més i millor en el contenidor groc (envasos de plàstic, lates i brics).
  • 'El Repte del Reciclatge’ és una iniciativa d'Ecoembes en col·laboració amb la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

Xirivella tanca este divendres 3 de juny la campanya del ‘Repte del Reciclatge’ que s'ha celebrat en 19 municipis de l'àrea metropolitana de València, posant així fi a una acció que es va iniciar el passat 20 d'abril i que, durant 30 dies, ha animat a participar a diferents municipis integrats en l'Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus (EMTRE), amb l'objectiu de premiar el compromís mediambiental amb el reciclatge d'envasos domèstics entre els habitants d'esta zona.

La iniciativa del ‘Repte del Reciclatge’ està plantejada com una competició entre municipis i recompensa la localitat que aconseguisca reciclar més i millor envàs en el contenidor groc (envasos de plàstic, llandes i brics) demostrant així un major compromís amb el reciclatge i la cura del medi ambient entre els seus veïns. El premi serà una donació a una ONG de caràcter social seleccionada prèviament per la localitat guanyadora.

D'esta manera, més 17.000 persones dels diferents municipis de la zona s'han acostat a participar en les activitats que s'han proposat per a despertar en ells el compromís per separar i reciclar correctament els seus envasos domèstics, amb la finalitat de donar-los una segona vida. En eixa línia, la campanya també ha realitzat més de 120 xarrades informatives i de sensibilització a quasi 4.000 alumnes de diferents centres educatius de la zona.

El vicealcalde de València i president de l’EMTRE, Sergi Campillo, ha mostrat la seua satisfacció pel resultat de la campanya, “perquè s'ha anat al carrer a conscienciar de la importància de la correcta separació dels residus i això suposarà una millora en les taxes de reciclatge dels municipis de l'àrea metropolitana de València”. Sergi Campillo ha destacat que “des de l'EMTRE sempre estem disposats a treballar conjuntament amb qualsevol entitat que ens propose una campanya d'educació ambiental. Perquè com més i millor separem els residus, menys acabaran en l'abocador”.

 

Durant estos 30 dies, l'equip del repte del reciclatge ha recorregut estos 19 municipis: Manises, Silla, Xirivella, Tavernes Blanques, Benetússer, Alaquàs, Paiporta, Aldaia, Alcàsser, Meliana, Montcada, Picanya, Godella, Almàssera, Albal, Torrent, Massanassa, Paterna i Burjassot. Estes localitats han participat en les diferents activitats que s'han proposat en col·laboració amb els ajuntaments i sempre respectant els més estrictes protocols de seguretat sanitària.

’El Repte del Reciclatge’ és una iniciativa d'Ecoembes en col·laboració amb la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, que porta cinc anys desenvolupant-se en diferents comarques del territori de la Comunitat Valenciana.

Amb ella, es perseguix la interacció “cara a cara” amb el ciutadà, intentant que totes les accions siguen permeables a les organitzacions, tradicions i cultura de l'àmbit geogràfic sobre el qual s'actua. Es tracta que les mateixes institucions, organitzacions, clubs socials i esportius, associacions i centres d'ensenyament de cada localitat siguen partícips i impulsores de la iniciativa. Les seues accions in situ permeten arribar al major nombre possible de veïns i llars amb la finalitat de multiplicar els resultats de la campanya: informar correctament i resoldre dubtes per a augmentar la separació correcta de residus, fent possible el seu posterior reciclatge.

Galeria

Desactivado

Copyright 2023 EMTRE. Tots els drets reservats.

Chat