Vés al contingut

Portada

Utilitza l’app
i tindràs
descomptes
en la Tamer

L’EMTRE premia les famílies que reciclen més i millor

Chica sujetando un móvil y enseñando la app de Emtre
INSTAL·LACIONS

Al servici de l'Àrea Metropolitana de València

Les instal·lacions de l'EMTRE presten el servici públic de tractament dels residus urbans dels 45 municipis de l'Àrea Metropolitana de València.

icono que hace referencia al reciclaje

Dos plantes de tractament

Les plantes de Manises i Quart de Poblet tracten a l'any més de 550.000 tones de residus dels contenidors d'orgànica (marró) i resta (gris) de l'Àrea Metropolitana de València.

Imagen que muestra el reciclaje en las plantas de residuos de los ecoparques

Xarxa d'ecoparcs

La xarxa metropolitana compta amb 20 ecoparcs fixos i sis mòbils, d'accés universal per als veïns i veïnes dels 45 municipis de l'EMTRE.

contenedor con residuos listos para ser transportados y reciclados

Un abocador

La planta d'eliminació de residus no perillosos de Dos Aguas acull el rebuig de les plantes de tractament i té una capacitat de 5,6 milions de metres cúbics.

Xarxa Metropolitana d'ecoparcs

On tirar

On ho porte a reciclar?
Buscar
Busca Ecoparc a prop
EMTREDUCA

Educació ambiental per a tota la ciutadania

Imágenes decorativas de programa

Activitats, tallers i visites per als escolars i la ciutadania

Rectangles de diversos colors, fent referència a la diversitat de reserves

Contacta amb Emtreduca i reserva la teua activitat

Conjunt de formes tant quadrades com redones , referint-se als diferents tipus de materials

Recursos educatius per al professorat i les famílies

Imatge de dues fulles de cada color, decoratiu

Fotografies i vídeos de les activitats d’Emtreduca

Título
Educació ambiental per a tota la ciutadania
TRANSPARÈNCIA

Què fem en l'EMTRE?

L'Entitat Metropolitana tracta i valora una mitjana de 552.000 tones de residus a l'any, procedents del contenidor gris (resta), marró (orgànica), poda i altres deixalles procedents de mercats, polígons i centres sanitaris. De les plantes s'extrauen principalment els següents residus: subproductes recuperats per al seu reciclatge (vidre, plàstics, paper, llandes, brics, etc.); material bioestabilitzat, compost d'ús agrícola i rebuig, matèria mesclada que és eliminada en abocador.

552.364 tones de residus tractats a l'any  70%
52.168 tones recollides de matèria orgànica en 2022 70%
302.450 visites a la xarxa d'ecoparcs en 2022  70%

fichero y calculadora , para dar a entender que se muestran datos o cifras
77 M €

De pressupost per a 2023

imagen de tres personas para hacer referencia a los habitantes
1'6

Milions d'habitants

Un icono de un mapa
45

Municipis de l'AMV

Un icono de color blanco de un contenedor
71%

ús del contenidor marró

Conjunto de iconos correspondientes a naturaleza con el logo de Emtre en el centro
CONEIX EMTRE

La taxa Tamer

És la taxa per la prestació del servei metropolità de tractament i eliminació de residus urbans i és de recepció obligatòria tant en els domicilis particulars com en les activitats econòmiques.

Més informació

PREGUNTES FREQÜENTS

Què és l'EMTRE?

És l’Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus que, d'acord amb els objectius marcats per la Generalitat, a través de la normativa sectorial i de conformitat amb els instruments de planificació en ella previstos, s'ocupa de la gestió d'ecoparcs, abocadors, plantes de tractament de residus, plantes de valorització i compostatge.

Saber més

PREGUNTES FREQÜENTS

Què és la Tamer?

És la taxa per la prestació del servici metropolità de tractament i eliminació de residus urbans i la seua normativa està regulada per l'ordenança fiscal publicada en el Butlletí Oficial de la Província de València el 28 d'agost de 2008. Esta taxa és de recepció obligatòria tant en els domicilis particulars com en les activitats econòmiques i la recapta l'EMTRE en tots els municipis del seu àmbit d'actuació.

Saber més

PREGUNTES FREQÜENTS

No paguem ja una taxa del fem a l'Ajuntament?

És una taxa diferent de la que es paga a l'Ajuntament per la recollida del fem, que és un servici de competència municipal. La Tamer es cobra per a reutilitzar, reciclar i eliminar el producte no aprofitable dels residus urbans generats en els municipis de l'Àrea Metropolitana de València, tot això a través de la gestió d'ecoparcs, abocadors, plantes de tractament de residus, plantes de valorització i compostatge. Així mateix, els contribuents de l'Àrea Metropolitana poden accedir i utilitzar qualsevol dels ecoparcs que gestiona l'EMTRE, amb independència del municipi en el qual tinguen fixada la seua residència.

Saber més

PREGUNTES FREQÜENTS

Per què fa uns anys no es pagava?

Amb anterioritat al 2009 (data d'entrada en vigor de la Tamer) l'EMTRE es finançava mitjançant les aportacions anuals dels municipis integrants de l'Àrea Metropolitana. A partir d'esta data deixa de finançar-se mitjançant estes aportacions i ha passat a haver-ho de fer únicament mitjançant l'exigència d'una taxa que grava directament al generador de residus (domicilis i activitats). És necessari adequar, en cada instant, els ingressos als costos generats pel servici de tractament, valorització i eliminació de residus urbans.

Saber més

PREGUNTES FREQÜENTS

Quina és l'estructura i import de la tarifa actual?

La tarifa actualment en vigor es va publicar al BOP de València número 247 del 27 de desembre de 2022. El quadre actual de quotes tributàries de la taxa Tamer pot consultar-se ací.

Saber més

Copyright 2024 EMTRE. Tots els drets reservats.

Chat