Vés al contingut

Preguntes freqüents sobre la taxa Tamer

Què és l'EMTRE?

És l’Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus que, d'acord amb els objectius marcats per la Generalitat, a través de la normativa sectorial i de conformitat amb els instruments de planificació en ella previstos, s'ocupa de la gestió d'ecoparcs, abocadors, plantes de tractament de residus, plantes de valorització i compostatge.

L'àmbit d'actuació de l'EMTRE està integrat pels municipis de l'Àrea Metropolitana de València: Alaquàs, Albal, Albalat dels Sorells, Alboraia, Albuixech, Alcàsser, Aldaia, Alfafar, Alfara del Patriarca, Almàssera, Benetússer, Beniparrell, Bonrepòs i Mirambell, Burjassot, Catarroja, Emperador, Foios, Godella, Llocnou de la Corona, Manises, Massalfassar, Massamagrell, Massanassa, Meliana, Mislata, Moncada, Museros, Paiporta, Paterna, Picanya, Picassent, La Pobla de Farnals, Puçol, El Puig de Santa Maria, Quart de Poblet, Rafelbunyol, Rocafort, San Antonio de Benagéber, Sedaví, Silla, Tavernes Blanques, Torrent, València, Vinalesa i Xirivella.

Què és la Tamer?

És la taxa per la prestació del servici metropolità de tractament i eliminació de residus urbans i la seua normativa està regulada per l'ordenança fiscal publicada en el Butlletí Oficial de la Província de València el 28 d'agost de 2008. Esta taxa és de recepció obligatòria tant en els domicilis particulars com en les activitats econòmiques i la recapta l'EMTRE en tots els municipis del seu àmbit d'actuació.

Pot consultar tota la informació ací.

No paguem ja una taxa del fem a l'Ajuntament?

És una taxa diferent de la que es paga a l'Ajuntament per la recollida del fem, que és un servici de competència municipal. La Tamer es cobra per a reutilitzar, reciclar i eliminar el producte no aprofitable dels residus urbans generats en els municipis de l'Àrea Metropolitana de València, tot això a través de la gestió d'ecoparcs, abocadors, plantes de tractament de residus, plantes de valorització i compostatge. Així mateix, els contribuents de l'Àrea Metropolitana poden accedir i utilitzar qualsevol dels ecoparcs que gestiona l'EMTRE, amb independència del municipi en el qual tinguen fixada la seua residència.

Per què fa uns anys no es pagava?

Amb anterioritat al 2009 (data d'entrada en vigor de la Tamer) l'EMTRE es finançava mitjançant les aportacions anuals dels municipis integrants de l'Àrea Metropolitana. A partir d'esta data deixa de finançar-se mitjançant estes aportacions i ha passat a haver-ho de fer únicament mitjançant l'exigència d'una taxa que grava directament al generador de residus (domicilis i activitats). És necessari adequar, en cada instant, els ingressos als costos generats pel servici de tractament, valorització i eliminació de residus urbans.

Quina és l'estructura i import de la tarifa actual?

La tarifa actualment en vigor es va publicar al BOP de València número 247 del 27 de desembre de 2022. El quadre actual de quotes tributàries de la taxa Tamer pot consultar-se ací.

Inactiu

Copyright 2024 EMTRE. Tots els drets reservats.

Chat