Vés al contingut

Belencoso: “L’EMTRE serà pionera a desenvolupar un Projecte Integral d'Eficiència Energètica en la gestió de residus emmarcat en el procés de descarbonització de l'entitat”

Assemblea
Contractació
EMTRE
Orgànica
Planta
Reciclatge
Residus
Abocador
El president de l'EMTRE, Emilio José Belencoso, durant l'Assemblea de febrer
14-02-24

El president de l’EMTRE, Emilio José Belencoso, ha anunciat que l'entitat serà pionera a desenvolupar un Projecte Integral d'Eficiència Energètica durant l'Assemblea celebrada el passat 9 de febrer en el Museu de la Ciutat. El referit projecte aglutinarà múltiples tecnologies ja contrastades en la gestió de residus de manera conjunta i coordinada, les quals permetran: reduir els residus en els abocadors, disminuir les emissions de carboni i generar energia verda. Aquesta iniciativa s'emmarca dins del procés de descarbonització de l'entitat, segons ha assenyalat Belencoso.

Entre altres actuacions dins del Projecte Integral d'Eficiència Energètica, es planteja dur a terme la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques en les cobertes de les instal·lacions metropolitanes. També està prevista la captació del biogàs generat en l'abocador per al seu posterior aprofitament energètic, així com la producció de Combustibles Sòlids Recuperats (CSR) en les plantes de tractament per a la venda o, si és el cas, per a l'autoconsum. Així mateix, es contempla la construcció i explotació: d’una planta per a tractament de residus voluminosos i d’una instal·lació per a la producció de biometà a partir dels residus orgànics recollits selectivament. La intenció també és millorar la línia de tractament de matèria orgànica en la Planta Los Hornillos, així com la construcció d'una nova línia de cribratge en la Planta de Manises per a la recuperació de vidre.

El president de l’EMTRE ha destacat que “en definitiva l'entitat està compromesa a aconseguir l'excel·lència mediambiental i la sostenibilitat a llarg termini en tota la seua activitat”.
 

 

Desactivado

Copyright 2024 EMTRE. Tots els drets reservats.

Chat