Vés al contingut

L’EMTRE i la Direcció General d'Energia de la Generalitat Valenciana col·laboraran en el Projecte Integral d'Eficiència Energètica de l'entitat

Capitalitat
Contractació
EMTRE
Reciclatge
Residus
Abocador
Reunió del gerent de l'EMTRE i el Director General d'Energia
14-02-24

L’EMTRE i la Direcció General d'Energia de la Generalitat Valenciana col·laboraran en el Projecte Integral d'Eficiència Energètica per a la gestió de residus de l'entitat. Així ho han confirmat en la reunió que han mantingut el gerent de l'entitat metropolitana, Francisco Potenciano, i el director general d'Energia i Mines, Manuel Argüelles.

Potenciano li ha traslladat a Argüelles les principals línies d'actuació del referit projecte, que va ser presentat pel president de l’EMTRE, Emilio José Belencoso, en l'Assemblea que va celebrar l'entitat el passat 9 de febrer. En concret, es tracta d'un projecte pioner que aplicarà múltiples tecnologies ja contrastades en la gestió de residus de manera conjunta i coordinada, les quals permetran: reduir els residus en els abocadors, disminuir les emissions de carboni i generar energia verda. Aquesta iniciativa s'emmarca dins del procés de descarbonització de l'entitat.

La gestió de residus de l’EMTRE s'alinea també amb els reptes de la Capitalitat Verda Europea

La gestió de residus de l’EMTRE continua generant sinergies i també s'ha alineat amb els reptes i iniciatives dins del marc de la Capitalitat Verda Europea que ostenta València aquest any 2024. Així ho han avançat Francisco Potenciano, el gerent de l’EMTRE, i Antonio García Celda, el director general de l'esmentat distintiu que ha aconseguit la ciutat, en la primera reunió que mantenen.

Imagen de la reunión entre el Director General de la Capital Verde Europea 2024 y el gerente de la EMTRE

 

Durant la trobada, el gerent de l'entitat ha explicat el full de ruta de l’EMTRE en matèria de gestió i tractament de residus, així com en qüestions d'educació ambiental. També ha avançat els nous reptes econòmics i mediambientals que afronta l'entitat metropolitana. Així mateix, li ha presentat a Antonio García el Projecte Integral d'Eficiència Energètica per a la gestió de residus.

Cal destacar que València és la segona ciutat espanyola que aconsegueix la Capitalitat Verda Europea, després de Vitòria en 2012, i la primera mediterrània a aconseguir ser triada. València compta aquest any 2024 amb el distintiu pels seus èxits en matèria de turisme sostenible, neutralitat climàtica i transició verda inclusiva. Entre altres aspectes, s'ha valorat que el 97% dels seus habitants visquen a menys de 300 metres de zones verdes urbanes. També s'ha estimat el compromís de la ciutat amb la restauració dels ecosistemes naturals, amb la mobilitat i amb l'alimentació de proximitat.

Desactivado

Copyright 2024 EMTRE. Tots els drets reservats.

Chat