Vés al contingut

L’EMTRE i la Federació Hostaleria València reforcen la seua col·laboració per a impulsar la gestió sostenible de residus en el sector HORECA

EMTRE
Orgànica
Residus
La EMTRE a gastrónoma
28-10-25

L'entitat participa, mitjançant un equip d'educadors ambientals, en l'estand de la Federació Hostaleria València amb l'objectiu de conscienciar al sector HORECA sobre la necessitat de reduir el malbaratament alimentari i millorar la separació en origen dels residus.

L'EMTRE i la Federació estudien noves vies de col·laboració per a fomentar la correcta gestió de residus en el sector HORECA

L'Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus (EMTRE), la responsable del tractament dels residus del contenidor gris, marró i la xarxa d'ecoparcs de l'àrea metropolitana de València, participa per primera vegada en la fira Gastrònoma. En l'estand de la Federació Hostaleria Valencia, educadors ambientals de l'EMTRE estan informant i conscienciant als professionals del sector HORECA sobre la necessitat de reduir el malbaratament alimentari i de separar en origen els residus orgànics.

“Millorar els índexs de separació de la matèria orgànica i reduir el desaprofitament alimentari és un dels nostres reptes principals,” ha assenyalat el president de l'EMTRE, Emilio J. Belencoso, en la visita institucional de hui a la fira. “Amb esta col·laboració, busquem establir noves aliances amb el sector HORECA, que com a grans generadors són un actor clau per a complir amb els objectius de separació en origen que marca la normativa”.

Per al president de la Federació Hostaleria València, Manuel Espinar, “este tipus d’iniciatives són interessants i aporten valor per seguir impulsant la sostenibilitat en el sector de l’hostaleria”.

Educació ambiental per a l'economia circular

Al llarg de la fira Gastrònoma, educadors ambientals del servici EMTREduca han sigut presents de 12 h a 14 h en l'estand de la Federació Hostaleria Valencia. En el taulell d'afiliats del sector HORECA, els educadors de l'EMTRE han conscienciat sobre la necessitat de separar correctament els residus i reduir el desaprofitament mitjançant la dinàmica “Del gris al marró sense perdre el valor”. També han estat explicant l'apartat de gestió de residus de la “Guia de Bones Pràctiques Ambientals per a l'Hostaleria de la Comunitat Valenciana” que ha publicat recentment la Federació.

Ara, l'EMTRE estudia noves vies de col·laboració amb el sector HORECA, com explica Belencoso: “estem estudiant aprofundir esta col·laboració amb programes específics formatius per al sector hostaler, treballant temes relacionats amb la gestió de residus per a capacitar als professionals i fer realitat l'economia circular en l'àrea metropolitana de València”.

 

Sobre la EMTRE

La EMTRE es la entidad responsable del tratamiento de la fracción orgánica (contenedor marrón), la fracción resto (contenedor gris) y la red metropolitana de ecoparques. Está formada por 45 municipios del Área Metropolitana de València y da servicio a más de 1,6 millones de personas.

Desactivado

Copyright 2025 EMTRE. Tots els drets reservats.

Chat