Vés al contingut

L’EMTRE i la Universitat de València analitzen el comportament de la ciutadania respecte al depòsit de residus

Contractació
Emtreduca
Reciclatge
Residus
Abocador
Imatge de la presentació de l'estudi de la Universitat de València i l'EMTRE en la Facultat d'Economia
25-03-24

L'estudi que han iniciat les dues entitats té com a finalitat obtenir informació per a millorar la separació en origen dels residus, reduir el volum dels quals acaben en l'abocador i focalitzar les accions d'educació ambiental

L'Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus (EMTRE) i l'Institut d'Economia Internacional de la Universitat de València treballen conjuntament per a analitzar el comportament i els hàbits de la ciutadania de València i la seua àrea metropolitana (AMV) respecte al depòsit de residus. L'estudi que s'acaba d'iniciar té com a finalitat obtenir informació de valor que permeta establir accions per a millorar la separació en origen dels residus que es generen en els 45 municipis que integren l’EMTRE i, per consegüent, reduir el volum dels quals acaben en l’abocador. Amb les evidències de l'anàlisi, l'entitat també pretén focalitzar les accions de conscienciació i sensibilització que realitza en l’AMV en el marc del seu programa d'educació ambiental “Emtreduca”.

La col·laboració de la Universitat de València i l’EMTRE es materialitza en dos àmbits. D'una banda, en la realització d'enquestes a la ciutadania que permeten: identificar aquells segments de població que presenten més dificultats a l'hora de separar els residus correctament, especificar quines són eixes dificultats i detallar les fraccions de residus que majors complicacions mostren a l'hora de depositar en el contenidor adequat.

Així mateix, emmarcat en l'estudi de la Universitat de València, s'està realitzant un benchmarking de les experiències capdavanteres a Espanya i en altres països de la Unió Europea sobre la gestió de residus. El referit benchmarking és un mètode de treball que consisteix a examinar les bones pràctiques de les organitzacions de referència dins d'un sector. En aquest cas s'analitzen municipis del nostre país i d'altres països d'Europa reconegudament eficients en la separació de residus.

Imagen de la presentación del estudio de la EMTRE y la Universitat de València en la Facultad de Economía

 

De manera paral·lela als treballs amb la UV, l’EMTRE ha iniciat un programa de caracterització dels residus que arriben a les plantes de tractament que revelarà el nivell de reciclatge en els contenidors grisos i marrons de cada municipi de l’AMV. Coneguts els resultats, s'informarà a cadascun dels 45 ajuntaments sobre el grau de separació en origen dels seus veïns.

L'estudi amb la UV i el programa de caracterització s'enquadren dins de les iniciatives que està impulsant l’EMTRE en l'àmbit de la Prevenció. Segons especifica el president de l’EMTRE, Emilio José Belencoso, “l'entitat aspira a tindre una major capacitat de resposta a les necessitats concretes de la ciutadania de cada municipi, amb l'objectiu d'aconseguir una major reducció, reutilització i reciclatge dels residus en la llar”. Detalla Belencoso que “alinear actuacions i estratègies, així com sumar esforços entre totes les administracions permetrà complir els objectius mediambientals fixats per la Unió Europea i reduir el volum de residus en abocador”. Tot això portarà a una contenció dels costos de tractament i eliminació de residus i la consegüent reducció de la pressió fiscal en la ciutadania de l'àrea metropolitana de València, conclou el president de l’EMTRE.


 

Desactivado

Copyright 2024 EMTRE. Tots els drets reservats.

Chat