Vés al contingut

L’EMTRE tanca 2019 amb un romanent positiu de tresoreria de més de 6 milions d’euros

EMTRE
Pressupostos
Foto de la planta de Manises
03-03-20

La xifra comporta milió i mig d’euros més que l’any 2018.

L’Entitat Metropolitana de Tractament de Residus ha aprovat hui la liquidació pressupostària de l’any 2019, que es tanca amb un resultat pressupostari positiu de 3.600.000 euros que, units als resultats d’exercicis anteriors, llança un romanent positiu de tresoreria de 6.174.000 euros, milió i mig més que l’any passat. 

La liquidació pressupostària ha estat aprovada per la comissió d’Hisenda i Comptes, reunida aquest matí al saló de plens de l’Ajuntament de València. 

Tots els grups polítics representats en la comissió han valorat positivament els comptes de l’entitat, que no té deute. El president de l’EMTRE i vicealcalde de València, Sergi Campillo, considera la situació pressupostària de l’entitat com a “molt bona” ja que és “una de les poques administracions públiques amb deute 0”. 

Aquesta situació sanejada de l’entitat permet també que en aquestos moments el termini de pagament als proveïdors estiga en 22/25 dies i que es puga afrontar, segons Campillo, “qualsevol situació imprevista sense necessitat d’endeutar-nos”. 

La comissió d’Hisenda i Comptes ha aprovat també una modificació del pressupost del 2020 per reinvertir en l’entitat part del remanent. En total, enguany es gastaran 1.400.000 euros addicionals en partides com educació ambiental, informàtica, millores en ecoparcs fixos i sistemes de control de les entrades de residus, a més del disseny d’una nova pàgina web i l’elaboració d’una estratègia TIC per l’entitat.

Modificació de plantilla.

La comissió ha aprovat també una modificació de la plantilla de l’entitat per introduir una nova figura, l’assessoria tècnica adjunta a la gerència que, fins ara, no existia. 

El president de l’EMTRE ha destacat que la nova figura vol “incrementar el control i evitar que tornen a ocórrer casos de corrupció” com el que en aquestos moments investiga el jutjat d’instrucció número 3 de València i que, en el seu dia, va denunciar la mateixa EMTRE. 

En aquest sentit, Sergi Campillo ha anunciat que l’EMTRE ha iniciat l’expedient per poder personar-se en la causa penal amb la contractació d’un despatx d’advocats penalistes. 

Campillo també ha comunicat als membres de la comissió de comptes de l’EMTRE que en breu es produirà un canvi en la gerència de l’organisme. El president ha agraït el seu treball durant els darrers anys en què l’entitat ha tingut una bona gestió econòmica però ha recordat que la gerència és “una figura de confiança” i considera que “el cicle de l’actual gerència ha finalitzat”. 
 

Desactivado

Copyright 2024 EMTRE. Tots els drets reservats.

Chat