Vés al contingut

València i l’àrea metropolitana generen en maig 4.900 tones de fem menys que el 2019

Residus
Imatge fem
05-06-20

La producció de residus cau enguany en 12.000 tones i un 5’35%.

La ciutat de València i la comarca de l’Horta han generat durant el mes de maig d’enguany 4.900’17 tones menys de residus que en el mateix mes de l’any passat, segons les dades de l’Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus (EMTRE). El president de l’entitat i vicealcalde de València, Sergi Campillo, afirma que “a poc a poc es va recuperant l’activitat econòmica i això també té un reflex en les entrades dels residus a les plantes”. 


La baixada de més de 4.900 tones en maig és la segona caiguda més important de l’any per darrere de la que es va registrar el mes d’abril i que va fregar les 6.600 tones. En total, els primers cinc mesos de l’any han registrat un descens en la producció de residus de 12.882’55 tones, el 5’35% menys que en els mateixos mesos de 2019. 


Per al president de l’EMTRE els cinc primers mesos de l’any no han sigut homogenis en la producció de deixalles. Segons Campillo, “la crisi provocada per la COVID va aparéixer a partir de març i la major baixada en la generació de fem es va detectar en abril coincidint amb el confinament de la població i, ara mateix, ja s’està notant una certa recuperació”. De fet, “el passat mes d’abril els residus van baixar en unes 6.000 tones i, en el mes de maig, la baixada està al voltant de les 4.900”. 

Sergi Campillo recorda que l’EMTRE gestiona els residus de València i la seua àrea metropolitana i que les dades “corresponen als residus recollits al contenidor gris i al marró de bioresidus, que ja està implantant-se en totes les poblacions”. De fet, Campillo avança que “en la ciutat de València està implantat en el 70% dels barris i arribarà a tots abans d’acabar l’any”. 

Descens important en València i la mancomunitat de l’Horta Nord.


Pel que fa a la baixada de la producció de fem, la ciutat de València absorbeix el gros del descens de tota l’àrea de l’EMTRE. Concretament, la ciutat ha generat enguany 4.439’15 tones menys de deixalles que el mes de maig de l’any passat, una caiguda d’un 17’02%. 


La mancomunitat de l’Horta Nord, que agrupa deu municipis entre els quals Puçol, el Puig de Santa Maria o la Pobla de Farnals, ha generat aquest mes de maig 185’62 tones de deixalles menys i un 7’02% de descens. A Paterna també hi ha una caiguda de 131 tones, que es correspon al 4’79%. 


En xifres relatives, el municipi amb un major descens en la producció de residus és Benetússer, amb una davallada de 166’66 tones, el que comporta un 29’02% menys que el mateix mes de l’any passat. 


També es detecta un descens important en Beniparrell, que ha generat 35’96 tones de residus menys, el que equival a una baixada d’un 21’12% respecte a 2019. Alfafar també ha produït 67’30 tones menys que l’any passat, que equivalen a un descens del 15’15%. 


La producció de residus puja en alguns municipis


Tot i no ser la norma general, la generació de residus també s’incrementa en alguns municipis. És el cas de Rocafort, on aquest mes de maig s’han generat 71’56 tones més, el que equival a una pujada d’un 24’68% en la producció de residus. També Silla ha produït 94 tones més i un 19’31% més de deixalles. A Picassent la generació de residus també s’incrementa en 49’34 tones i un 7’17%. 
 

Desactivado

Copyright 2023 EMTRE. Tots els drets reservats.

Chat