Vés al contingut

El 95% de les empreses i autònoms de l’Àrea Metropolitana de València s’han beneficiat de la bonificació de la taxa TAMER per la COVID-19

Tamer
Tabla
22-07-21

Més de 59.000 empreses i autònoms de l'àrea metropolitana de València s'han beneficiat de la bonificació de la taxa TAMER per a pal·liar els efectes de la crisi econòmica provocada per la pandèmia de la COVID-19. Són més del 95% de les vora 61.800 activitats econòmiques registrades que, en conjunt, enguany pagaran 1.937.955 euros menys per este concepte. L'Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus (EMTRE) ha remés als ajuntaments de la seua àrea d'influència un primer balanç dels resultats d'esta bonificació. Les dades encara no són definitives, ja que fins que no finalitze l’exercici no es coneixeran totes les fluctuacions que s’han produït, com ara les altes i les baixes o les variacions en l’activitat econòmica dels locals comercials. Però sí que ofereixen una imatge molt aproximada del resultat al final del 2021.

La ciutat de València concentra més de la meitat de les activitats econòmiques de l'àrea metropolitana. Són prop de 37.000, de les quals 35.000 s'han beneficiat de la reducció. El percentatge baixa lleugerament respecte a les dades globals, però continua per damunt del 95%. De fet, en algunes poblacions com Albal, Aldaia, Alfara del Patriarca, Massanassa, Picanya, Torrent o Xirivella la bonificació en la taxa TAMER està fregant el 100% de les empreses i autònoms.

El president de l’EMTRE i vicealcalde de València, Sergi Campillo, considera que "les activitats econòmiques afectades per la COVID-19 han sigut la immensa majoria de l'àrea metropolitana. Només en casos molt puntuals, com per exemple els supermercats i els establiments d'alimentació que fins i tot han augmentat les vendes per les característiques d'esta crisi, tota la resta s'han vist beneficiades per estes bonificacions." Campillo ha afegit que "ho hem fet perquè volem ajudar al restabliment de l'economia de la nostra àrea metropolitana. Este descompte operarà durant el 2021 i decaurà en el 2022 perquè ja estem veient la recuperació econòmica i la previsió és que l'any que ve s'haurà recuperat totalment."

Bonificacions durant el 2021

L'Assemblea General de l'EMTRE, celebrada el 23 d'octubre passat, va aprovar el pressupost i l’ordenança fiscal pels quals es bonificava la taxa TAMER entre un 15% i un 20% a més de 50.000 empreses i autònoms. Una decisió pensada per a pal·liar, en la mesura de les possibilitats de l'Entitat, els estralls provocats per la COVID-19 en el teixit econòmic de l'àrea metropolitana. Això ha significat una reducció important d'ingressos que s’ha pogut suportar gràcies a la bona situació financera de l’Entitat, ja que la TAMER és pràcticament l'única via de finançament. Tot i la retallada l'EMTRE ha continuat fent front als costos que genera la valorització i el tractament dels residus urbans de l’àrea metropolitana, un servici essencial per al medi ambient.

Amb la taxa TAMER, associada al rebut de l'aigua,  l'Entitat finança la gestió i valorització dels residus urbans dels 45 municipis de l'àrea metropolitana de València, més d'un milió i mig d'habitants en total. Ho fa  a través de les plantes d'Hornillos, a Quart de Poblet, i de Manises i de l'abocador de residus no perillosos de Dos Aguas. També s'encarrega de la gestió dels 20 ecoparcs fixos i 6 mòbils on la ciutadania pot depositar tots els residus que no es poden tirar als contenidors que hi ha a la via pública.


Les bonificacions per les empreses i autònoms estaran vigents durant tot el 2021. Però esta mateixa setmana, l'EMTRE ha posat en marxa una comissió informativa especial, amb la participació de tots els grups polítics que tenen representació a l'Entitat, per a estudiar possibles reformes en el cobrament de la taxa i millorar-ne el funcionament a partir del 2022. També analitzarà de quina manera es premia amb descomptes les ciutadanes i els ciutadans que més i millor reciclen, a partir de les dades d'utilització dels ecoparcs recollides en l'aplicació EMTRE per a telèfons mòbils.
 

Galeria

Desactivado

Copyright 2024 EMTRE. Tots els drets reservats.

Chat