Vés al contingut

L’EMTRE reobri els seus vint ecoparcs fixos a partir de dilluns 4 de maig

Ecoparcs
30-04-20

Els ecoparcs mòbils continuaran tancats.

L’Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus reobrirà tots els seus ecoparcs fixos a partir de dilluns 4 de maig després de mes i mig de tancament a causa de la COVID19. Així, a partir de dilluns, tornaran a estar operatius els ecoparcs d’Alaquàs-Aldaia, Albal, Albalat dels Sorells, Albuixech, Almàssera, Catarroja, Manises, Massamagrell, Meliana, Paiporta-Picanya, Picassent, Puçol, Sedaví, Silla, Torrent I i Xirivella, que s’uneixen als d’Alboraia, Paterna, Torrent II i Vara de Quart, a València, que sí han estat oberts durant tot aquest període. Els ecoparcs obriran de dilluns a dissabte. A més, els d’Alaquàs-Aldaia, Alboraia, Paiporta-Picanya, Paterna, Picassent, Vara de Quart i Xirivella també romandran oberts diumenge. 

Els ecoparcs fixos tornaran a ser operatius en el seus horaris habituals per atendre les necessitats de reciclatge i dipòsit de residus d’ajuntaments, empreses i particulars. Tot i això, i donada la situació d’estat d’alarma en què ens trobem i la restricció de la mobilitat, es recomana als usuaris particulars utilitzar-lo només en casos de situació de necessitat o de força major i queda sota la seua responsabilitat justificar el desplaçament a l’ecoparc davant els cossos i forces de seguretat de l’Estat.

Així, l’entitat ha previst un formulari en què el ciutadà declara responsablement que el seu desplaçament a l’ecoparc respon a una necessitat inajornable. Aquest formulari s’haurà de mostrar a les forces de seguretat per justificar el desplaçament, cas que siga necessari, i es pot descarregar en la pàgina web de l’entitat https://emtre.es/

L’EMTRE ha consultat la reobertura amb la Delegació del govern.

L’EMTRE ha pres la decisió de reobrir els ecoparcs fixos davant les sol·licituds rebudes dels distints ajuntaments que integren l’entitat i després de consultar la Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana sobre la conveniència de prendre aquesta mesura. 


La Delegació del Govern recorda en la seua resposta que la gestió de residus està entre les activitats permeses pel decret que regula l’estat d’alarma però considera que el desplaçament als ecoparcs només hauria de fer-se en casos de necessitat i força major. Per això, recomana als usuaris acreditar aquesta necessitat amb una declaració responsable i limitar els desplaçaments al mínim indispensable. L’EMTRE ha fet arribar el formulari de declaració responsable a la Delegació del Govern perquè informe els cossos i forces de seguretat de l’Estat. 

Els ecoparcs mòbils romanen tancats
La reobertura dels ecoparcs fixos no afecta als sis ecoparcs mòbils de l’entitat que, de moment, romandran tancats. 
 

Acompanyar la recuperació de l’activitat econòmica.


El president de l’EMTRE i vicealcalde de València, Sergi Campillo, justifica la reobertura en la “relaxació de l’estat d’alarma”, la represa de l’activitat en altres consorcis de residus i “que els ajuntaments ens ho estaven reclamant perquè els mobles s’acumulen al carrer”. 


Campillo afirma que “l’activitat econòmica va recuperant-se i volem que les empreses i les PIMES puguen portar residus”. Segons el president de l’entitat, “també volem que els ajuntaments puguen fer recollida de trastos perquè no s’amunteguen en la via pública”. 


Tot i això, Sergi Campillo recorda que “el desplaçament de persones està limitat i, per tant, el transport de mobles i altres residus no està avalat sempre i en qualsevol cas”. Aquelles persones que, segons Campillo, tinguen la “imperiosa necessitat” d’acudir a l’ecoparc poden justificar eixe viatge amb una declaració responsable que poden descarregar en la web de l’entitat.


Amb aquestes circumstàncies, el president de l’EMTRE creu que “el més adequat és guardar els mobles i trastos vells en casa i, quan passe l’estat d’alarma, desplaçar-se a l’ecoparc a dipositar els residus o bé utilitzar el servei de recollida de mobles porta a porta que molts ajuntaments, entre d’ells l’Ajuntament de València, mantenen activat”. 
 

Desactivado

Copyright 2024 EMTRE. Tots els drets reservats.

Chat