Vés al contingut

L'EMTRE sol·licita una subvenció de sis milions dels fons Next Generation per a modernitzar les plantes de tractament

Dos Aguas
EMTRE
Los Hornillos
Manises
Planta
Imatge Planta Los Hornillos
23-06-22

L'ajuda procedent dels fons europeus es destinarà a millorar el processament de matèria orgànica i restes de poda.

L'Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus ha sol·licitat a la Generalitat una subvenció de sis milions d'euros, a través dels fons europeus Next Generation, per a millorar el tractament de matèria orgànica en la planta de Los Hornillos i optimitzar igualment el processament de les restes de poda en la instal·lació de Manises. 

Mitjançant esta millora i modernització de la gestió de residus municipals, l'EMTRE vol complementar la fonamental labor que duen a terme els 45 municipis de l'Àrea Metropolitana, amb els seus plans locals de residus i la implantació de la recollida selectiva de matèria orgànica a través del popular contenidor marró.


Ha sigut precisament la Comissió de Govern de l'Entitat Metropolitana, per unanimitat de tots els grups polítics, la que ha aprovat participar en la convocatòria d'ajudes per a instal·lacions de tractament de residus, realitzada des de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, i finançades pel Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.


El vicealcalde de València i president de l'EMTRE, Sergi Campillo, ha destacat que els fons Next Generation “provenen de la Unió Europea i estan destinats per a millorar i transformar la nostra economia i, en este cas, en l'àmbit de l'economia circular, on el correcte tractament de la gestió de residus és fonamental”. El responsable de l'Entitat Metropolitana ha mostrat la seua confiança que els projectes presentats siguen subvencionables i així es millore el tractament de residus de l'Àrea Metropolitana de València.


Per a optar a estes ajudes, l'entitat ha presentat dos projectes. El primer d'ells, pel qual s'ha sol·licitat 4,9 milions d'euros, consistix en la millora del tractament de matèria orgànica en la planta de Los Hornillos, mitjançant la modernització de la nau de pretractament i la de recuperació de vidre. Això permetrà la recuperació de més alumini, a través de sistemes de classificació òptica i d'intel·ligència artificial, d'una banda, i l'obtenció d'una major quantitat de matèria orgànica continguda en els rebutjos de vidre. Igualment, a través d'un nou triturador amb malles intercanviables s'aconseguirà una major producció de compost.


El segon projecte, pel qual s'aspira a aconseguir una subvenció d'1'1 milions d'euros, està destinat a millorar el tractament de la poda i restes vegetals que arriben a la planta de Manises, procedents dels serveis municipals. Tot això mitjançant la incorporació d'un sedàs de discos i un sistema de cintes transportadores, la qual cosa permetrà l'aprofitament de la major quantitat de poda recollida de manera selectiva a través de successives trituracions i la reducció del contingut en fracció orgànica dels rebutjos de planta.


En els dos projectes, pel qual s'ha sol·licitat la màxima subvenció per cada línia, la millora del percentatge de recuperació en planta suposarà un estalvi en els costos de transport, eliminació i impost de depòsit en abocador.

Galeria

Desactivado

Copyright 2024 EMTRE. Tots els drets reservats.

Chat