Vés al contingut

Els ecoparcs fixos de l’EMTRE milloren les instal·lacions on es recullen els aparells elèctrics i els residus perillosos amb una inversió de 158.000 euros

Ecoparcs
Imatge obres ecoparc
05-03-21

Les instal·lacions en obres hauran d’estar tancades uns dies però sempre hi haurà un altre ecoparc pròxim obert.

L’Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus (EMTRE) ha iniciat esta setmana les obres d’adequació de les casetes dels ecoparcs fixos on es recullen el aparells elèctrics per a reciclar i els residus considerats com a perillosos per ser molt contaminants, com poden ser les bateries, els olis de cuina i d’automoció o els pots amb restes de pintures i vernissos. Les obres es faran al llarg dels pròxims dies a 11 dels 20 ecoparcs que l’EMTRE gestiona a l’àrea metropolitana de València.

Les casetes dels ecoparcs on es recullen i emmagatzemen els residus d’aparells elèctrics i electrònics (RAEEs) i els considerats com a perillosos han de complir una normativa molt estricta per a evitar fugues i vessaments contaminants que poden perjudicar el medi ambient. En el cas dels ecoparcs més antics, calia adequar estes zones per a complir amb la legislació vigent. En algunes d’estes instal·lacions, com les d’Almàssera, Catarroja, Torrent-1 i Torrent-2, només s’han de fer algunes modificacions en matèria de seguretat per a previndre abocaments, ja que les casetes estan perfectament cobertes i ventilades. En canvi, als ecoparcs d’Albal, Sedaví, Meliana, Puçol, Manises, Alboraia i Paiporta-Picanya s’han d’eliminar totalment les construccions actuals i construir noves casetes segons la normativa vigent. El mateix passa amb la zona de materials voluminosos de la planta de tractament i valorització de residus d’Hornillos, a Quart de Poblet, que també s’ha de fer de nou.


El president de l’EMTRE i vicealcalde de València, Sergi Campillo, considera que estes reformes “mostren la ferma voluntat de l’entitat per millorar les instal·lacions dels ecoparcs de l’àrea metropolitana, complint la cada volta més estricta normativa i sent, per tant un exemple de gestió respectuosa amb el medi ambient”.

Obres a 11 ecoparcs fixos


En total, són 11 els ecoparcs fixos on s’estan adaptant les casetes de RAEEs i de materials perillosos a la legislació vigent. Les instal·lacions on s’estiguen realitzat obres hauran d’estar tancades alguns dies per motius de seguretat, però des de l’EMTRE es treballa per a minimitzar el temps de tancament i tornar a donar servei com més prompte millor per mitjà d’una reorganització temporal de les zones de descàrrega. Els municipis afectats estaran informats dels tancaments previstos, programats de manera que sempre hi haurà un altre ecoparc pròxim on portar els residus per a reciclar.


L’EMTRE ha invertit 158.000 euros en les obres a les casetes de recepció i emmagatzematge dels RAEEs i dels materials perillosos. Unes millores que s’afigen a la recent instal·lació de noves lluminàries LED PC-Ambre a 13 dels ecoparcs de l’àrea metropolitana. Esta tecnologia reduïx considerablement la contaminació lumínica i és molt més respectuosa amb el medi ambient, alhora que conserva tots els avantatges de la tecnologia LED tradicional pel que fa a eficiència energètica.


Al 2020, els ecoparcs fixos de l’EMTRE van arreplegar vora 69.000 tones de residus. Les instal·lacions estan a disposició de tota la ciutadania de l’àrea metropolitana de València de forma totalment gratuïta per a reciclar tot allò que no es pot depositar als contenidors que hi ha habitualment a la via pública com ara mobles, matalassos, pots amb restes de pintures i vernissos, enderrocs procedents d’obres domèstiques, aparells elèctrics i electrònics o restes de poda, entre altres residus.

Desactivado

Copyright 2024 EMTRE. Tots els drets reservats.

Chat