Vés al contingut

L’EMTRE aprova la liquidació del pressupost del 2020 amb un superàvit de més de 4 milions d’euros

EMTRE
Pressupostos
11-03-21

L’entitat metropolitana de gestió de residus crea una comissió per a estudiar la modificació de la taxa TAMER.

L’Assemblea de l’Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus (EMTRE), formada pels representats dels 45 municipis de l’àrea metropolitana de València als quals dóna servei, ha aprovat la liquidació del pressupost de l’any 2020 amb un superàvit de 4.814.000 euros. 


L’EMTRE s’ocupa del tractament i la valorització dels residus que s’aboquen al contenidor gris i marró dels 45 municipis de l’àrea metropolitana de València i dóna servici a 1,6 milions d’habitants. També gestiona els 20 ecoparcs fixos i els 6 ecoparcs mòbils on es poden depositar tots aquells residus que no tenen un contenidor específic a la via pública i els residus voluminosos, com ara mobles i altres objectes domiciliaris grans. En total, durant el 2020, l’EMTRE ha dedicat 69.930.000 euros a estos treballs.


Per al president de l’EMTRE i vicealcalde de València, Sergi Campillo, “estos resultats es deuen a la bona gestió econòmica de l’entitat i a la important eficiència en el cobrament de la taxa TAMER per al tractament de residus, que es paga a través del rebut de l’aigua. Això ens permet fer polítiques mediambientals com la pròxima licitació i execució del Pla d’Educació Ambiental de l’entitat, o també les obres que ara mateix estem fent a molts ecoparcs de l’àrea metropolitana per a millorar les casetes on es recullen els residus d’aparells elèctrics i electrònics i alguns residus perillosos”.

Revisió de la taxa TAMER


L’Assemblea de l’EMTRE també ha aprovat per unanimitat la constitució d’una comissió amb la participació de tots els grups polítics de l’entitat per a estudiar la modificació de la taxa TAMER. La taxa és fonamental per a garantir la sostenibilitat financera de l’entitat i par a garantir un servei que és essencial per a l’àrea metropolitana i per a la sostenibilitat ambiental. Les entitats públiques, per llei, han de ser financerament sostenibles, però es pot avançar cap a models on es bonifique el pagament de la taxa per a les persones que minimitzen la seua producció de residus i reciclen. La comissió que s’encarregarà d’estudiar la taxa TAMER explorarà esta i altres possibilitats amb l’assessorament d’experts externs a l’entitat i d’entitats veïnals i d’altre caire que aportaran la seua visió i les seues opinions per a la reforma del cobrament de la taxa.

Desactivado

Copyright 2023 EMTRE. Tots els drets reservats.

Chat