Vés al contingut

L’EMTRE presenta als ajuntaments el seu Pla Estratègic de Tecnologies de la Informació

App
EMTRE
Imatge APP
09-06-21

L’objectiu és integrar els diferents servicis i dotar l’Entitat d’una major transparència i d’una plataforma de govern obert.

Els representants dels 45 municipis integrats en l'Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus (EMTRE) han participat en la presentació telemàtica del seu Pla Estratègic de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (PETIC). Es tracta d’una ferramenta necessària per tal d’establir uns mecanismes d’organització coordinats, eficaços i sostenibles i, d’esta manera, donar un millor servici a totes les corporacions locals i la ciutadania de l’àrea metropolitana de València. L'EMTRE fa mesos que està treballant per a fer este pas cap a un model convergent i integrat d'administració electrònica.


El PETIC ha permés analitzar i identificar les necessitats de l’EMTRE i disposar d’un marc orientador per a la presa de decisions institucionals en tot allò relatiu a la incorporació de les tecnologies de la informació i la comunicació al treball diari. El Pla està dissenyat per als pròxims quatre anys i s'ha elaborat després d'analitzar les fortaleses i debilitats de l'EMTRE pel que fa a la digitalització i implantació d'estes tecnologies. El PETIC és una peça clau per augmentar l'eficiència administrativa i la productivitat del personal, i això permetrà aprofitar millor els recursos públics. També contribuirà a millorar la relació de l'EMTRE amb les veïnes i els veïns de l'àrea metropolitana, ja que facilitarà que l'entitat s'adapte millor a les seues necessitats i la dotarà dels mateixos mitjans tecnològics que estan acostumats a utilitzar en el seu dia a dia.


Per al president de l'EMTRE i vicealcalde de València, Sergi Campillo, "es tracta de dotar a l'EMTRE d'una pla estratègic específic en matèria de tecnologies de la informació i la comunicació, de manera que l'entitat puga ser capdavantera en estos aspectes per oferir un millor servici a la ciutadania i als ajuntaments de l'àrea metropolitana de València". 


Mesures específiques


El PETIC establix set línies d'acció i 53 mesures específiques per a aconseguir, d'ací al 2024, la adequació de les tecnologies de la informació a les necessitats de l'EMTRE a través de la integració dels sistemes de gestió, amb un pressupost estimat d'uns dos milions d'euros. Això passa per crear una estratègia a llarg termini que dote de recursos  econòmics el servici de les tecnologies de la informació i que reforce la capacitat digital de tot el personal involucrat. Cal tindre en compte les necessitats tecnològiques presents i futures, adaptar les xarxes corporatives i el centre de processament de dades, així com revisar i actualitzar els programes informàtics que s'estan utilitzant ara mateix.


Entre els objectius del PETIC també és troba la generació d'una cultura de govern obert, que passa entre altres mesures per compartir dades de l'EMTRE amb les bases de dades d'altres portals i millorar la transparència de la gestió per mitjà d'una actualització automàtica. Esta plataforma de govern obert ha de comptar també amb un espai per a la participació ciutadana.


Tot plegat, es tracta de fer un pas endavant en la adequació de l'EMTRE a les tecnologies de la informació i la comunicació per tal d'oferir un millor servici als ajuntaments i la ciutadania de l'àrea metropolitana de València. Amb la integració d'estes tecnologies en un model unificat i obert es millorarà l'eficiència dels processos administratius i de la gestió i valorització dels residus, amb els beneficis que això representa per a l'economia i el medi ambient.

Desactivado

Copyright 2023 EMTRE. Tots els drets reservats.

Chat