Vés al contingut

'Si ho tires on toca, et toca un descompte'

App
Campanya
Disseny
Tamer
Uno de los carteles de la campaña 'Si ho tires on toca, et toca un descompte'.
29-03-23

L'EMTRE presenta una campanya per animar a la ciutadania a usar els ecoparcs i obtindre un descompte en la Tamer

L'Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus ha presentat la primera fase de la campanya 'Si ho tires on toca, et toca un descompte', amb l'objectiu de promocionar el reciclatge de residus domèstics entre la ciutadania de l'Àrea Metropolitana de València, gràcies al descompte en la taxa Tamer per l'ús de l'app de l'EMTRE en la xarxa d'ecoparcs fixos i mòbils. El nombre d'abonats premiats en el segon any d'aplicació d'este descompte ha crescut un 186%, en passar de 859 a 2.458.

"Volem que cada vegada més famílies es registren en l'app de l'EMTRE perquè tinguen un control dels residus que porten a l'ecoparc i així puguen ser premiades amb un descompte en la taxa Tamer, per les seues bones pràctiques ambientals". Esta ha sigut la idea fonamental que ha transmés este dimecres Sergi Campillo, president de l'Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus i vicealcalde de València, durant la presentació de la primera fase de la campanya 'Si ho tires on toca, et toca un descompte'.

El responsable de l'EMTRE ha recordat que "en els pròxims anys, les polítiques públiques de gestió de residus han d'anar necessàriament cap a la identificació dels usuaris i per això hem de començar a bonificar i premiar aquelles persones que ho fan bé". En la seua compareixença davant els mitjans de comunicació, Sergi Campillo ha estat acompanyat per Sara Bort, gerent de l'Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus, i Raül Climent, de l'equip creatiu d'Estudio Menta que ha ideat la campanya.

El dissenyador del reconegut estudi assentat en Benimaclet ha explicat amb detall el procés creatiu de la campanya. Raül Climent ha destacat que el lema 'Si ho tires on toca, et toca un descompte' unix en una mateixa idea tant la necessitat de reciclar i depositar els residus en els llocs adequats, contenidors i ecoparcs, com el premi en el descompte de la taxa Tamer que suposa dur a terme eixes bones pràctiques.

La campanya gràfica, amb colors cridaners, la protagonitzen quatre residus representats en mal estat (paella, ventilador, sabatilla i robot de joguet) que van acompanyats d'un QR que conduïx a la 'landing page' allotjada en la web de l'EMTRE, per a descarregar-se l'app, tant per a iOs com Android, i on a més es dona respostes a totes les preguntes freqüents en relació a la taxa Tamer i els premis per l'ús de l'aplicació mòbil en els ecoparcs fixos i mòbils de l'Àrea Metropolitana. L'URL de la 'landing page' és https://emtre.es/app/

A més de la publicació d'anuncis i bàners en els principals periòdics, emissores de ràdio i diaris digitals de l'àmbit de l'Àrea Metropolitana de València, la primera fase de la campanya, que es desenvolupa del 6 de març al 2 d'abril, comprén la difusió en els següents suports publicitaris:

  • Mupis i vídeos en pantalles digitals en 30 estacions de metro i tramvia de la ciutat de València i l'Àrea Metropolitana.
  • Mobiliari urbà i marquesines en la ciutat de València i els municipis de Torrent, Paterna, Alaquàs, Albal i Benetússer.
  • Mupis i pantalles digitals dels centres comercials Nuevo Centro, Bonaire, Pueblo Bonaire, Heron City, El Manar i els centres de Carrefour en Campanar, Alfafar i Paterna.
  • Vídeos en el canal EMTV de tota la xarxa d'autobusos de l'EMT i vinilats interiors en 30 autobusos.

El president de l'EMTRE ha destacat que el descompte en la taxa Tamer per l'ús de l'app en les visites a l'ecoparc s'aplica des del passat 1 d'abril de 2021. En el primer exercici, 859 abonats van ser beneficiats. En el segon any d'aplicació, que comprén de l'1 d'abril de 2022 al pròxim 31 de març de 2023, l'estimació és que la xifra es triplique i siguen uns quasi 2.500 els abonats premiats, la qual cosa suposarà un augment del 186%.

El descompte anual en la taxa TAMER pot arribar fins al 25% en els dos trams més baixos de consum, com es pot veure més detallat en la següent taula:

Consum    Quota TAMER    % Premi    Premi
0 ≤ X ≤ 50 m3    33,00 €    25%    8,25 €
50 ≤ X ≤ 65 m3    35,00 €    25%    8,75 €
65 ≤ X ≤ 90 m3    108,00 €    10%    10,80 €
90 ≤ X ≤ 195 m3    111,00 €    10%    11,10 €
195 ≤ X m3    226,00 €    5%    11,30 €

Cal recordar que la Tamer és la taxa que paguen els ciutadans per la prestació del servei metropolità de tractament i eliminació de residus urbans. Es cobra a través de la factura de l'aigua, pel fet que existix una relació entre consum d'aigua i generació de residus, i es recapta per part de l'EMTRE. La Tamer es destina al tractament, valorització de residus urbans i a l'eliminació del seu rebuig a través de les plantes de tractament i compostatge, la xarxa d'ecoparcs i l'abocador. Esta taxa permet a l'EMTRE executar la seua activitat.

Segons l'ordenança fiscal reguladora de la taxa Tamer, la quota anual per a 2023, en trams de consum d'aigua, és la següent:

Consum    Abonats    % del total    Quota
Fins a 50 m3    268.870    35,98%    33 €
50 a 65 m3    97.869    13,10%    33 €
65 a 90 m3    137.772    18,44%    103 €
90 a 195 m3    216.513    28,97%    119 €
195 a 260 m3    16.648    2,23%    219 €
Més de 260 m3    9.659    1,29%    230 €

Per a ser beneficiari d'este premi és necessari utilitzar l'aplicació mòbil de l'EMTRE, disponible per a iOs i Android. Per a registrar-se només cal tindre a mà el rebut d'aigua potable. En ell figura el número de contracte i el DNI del titular. Són les dades que s'han d'introduir en l'aplicació. L'App EMTRE servix per a identificar-se en tots els ecoparcs fixos i mòbils de l'Àrea Metropolitana de València. A més de poder consultar l'historial de reciclatge, l'aplicació conté una guia anomenada “On ho tire”, amb un miler de residus classificats per categories que informa de com i on s'han de depositar.

Desactivado

Copyright 2024 EMTRE. Tots els drets reservats.

Chat