Vés al contingut

Una aplicació per al mòbil amb el nom de SIRECO permetrà als ciutadans gestionar el seu reciclatge als ecoparcs de l’EMTRE

App
Reciclatge
Imatge APP sireco
13-11-20

L’historial de visites i de residus depositats servirà per a aplicar bonificacions en la taxa TAMER.

Com arribar a l’ecoparc més pròxim al lloc on ens trobem ara, quantes vegades hem anat a l’ecoparc durat els últims mesos o quina classe de residus hem tirat per a que els reciclen. Són algunes de les utilitats de l’aplicació per a dispositius mòbils que l’Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus (EMTRE) està provant ara mateix i que farà pública al començament de l’any que ve. L’aplicació forma part d’un projecte mes ambiciós, que incorpora les tecnologies de la informació al procés de gestió i valorització dels residus que s’aboquen als ecoparcs, i que l’EMTRE presentarà este dilluns als representants dels ajuntaments de l’àrea metropolitana per a conéixer les seues impressions i les propostes de millora.

L’aplicació ciutadana, batejada com a SIRECO, està connectada a una base de dades central que administra i gestiona la informació de tots els ecoparcs de l’EMTRE, tant dels fixos com dels mòbils. Els operaris d’estos ecoparcs disposaran, a més, d’una aplicació professional que els facilitarà la gestió per mitjà d’un registre de les entrades, les eixides i les possibles incidències.


El president de l’EMTRE i vicealcalde de València, Sergi Campillo, ha destacat que esta tecnologia “ens permetrà identificar a la persona usuària de l’ecoparc de forma que sabrem els residus que deposita. D’esta manera, podrem aplicar bonificacions en la seua taxa TAMER, per premiar el seu compromís mediambiental amb el reciclatge”.

Identificació i historial del reciclatge


L’aplicació ciutadana que es llançarà al començament de l’any que ve estarà disponible per als sistemes operatius iOS i Android. Els usuaris es podran donar d’alta amb el seu DNI i el número de contracte del subministrament d’aigua on figura la taxa TAMER. Automàticament, l’aplicació generarà un codi QR que podrà mostrar a l’entrada de qualsevol ecoparc de l’EMTRE per a identificar-se, en ser escanejat per un operari. La identificació també es podrà fer via Bluetooth per a evitar el risc de contagi de la COVID-19 per contacte pròxim.


Els operaris de l’ecoparc prendran nota dels residus que s’han portat per a reciclar i l’aplicació mostrarà en quina zona o en quin contenidor s’han de depositar. Tota la informació quedarà registrada de manera que els usuaris podran consultar el seu historial de visites a l’ecoparc i de residus reciclats. Les dades recopilades al llarg del 2021, a més, serviran per elaborar el sistema de bonificació en la taxa TAMER, que recompensarà les persones que fan una gestió responsable dels seus residus.

Buscador d’ecoparcs  i de residus


A l’aplicació, els usuaris també trobaran una informació detallada dels 20 ecoparcs fixos que gestiona l’EMTRE al llarg de tota l’àrea metropolitana, amb els horaris i la georeferència per a poder localitzar-los a través del navegador. A més, proporcionarà de forma actualitzada en temps real la ubicació exacta de la xarxa d’ecoparcs mòbils de l’entitat.


L’aplicació inclou una base de dades, amb més d’un miler de residus diferents, que conté informació útil d’on s’han de depositar per a un reciclatge correcte. La llista es pot ampliar periòdicament amb les aportacions i consultes dels usuaris.


Este sistema informàtic permet la traçabilitat de tots els residus que es recullen als ecoparcs de l’EMTRE: quan entren, on es tiren i quin gestor s’encarrega del seu reciclatge. També aporta informació sobre com administren els usuaris els seus residus, de gran utilitat per a millorar la gestió dels ecoparcs en el futur.
Per al president de l’EMTRE i vicealcade de València, “amb esta aplicació informàtica fem un pas de gegant en la gestió dels residus dels ecoparcs a l’àrea metropolitana de València. Comencem el procés d’identificació d’usuaris que ens permetrà aplicar bonificacions a la taxa TAMER per primera volta en la història.”


 

Desactivado

Copyright 2023 EMTRE. Tots els drets reservats.

Chat