Vés al contingut

La Conselleria de Transició Ecològica, EMTRE i Ecovidrio presenten el nou mòdul de recuperació de vidre de la planta de Manises

Envasos
Manises
Vidre
Imatge línia vidre Manises
22-10-20

La posada en marxa d’esta nova instal·lació permetrà que els residus de vidre que els ciutadans no hagen dipositat als contenidor verd no acaben a l’abocador


València i la seua àrea metropolitana es converteixen en el territori més gran a nivell estatal que tanca el cercle del vidre
 

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, l’Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus (EMTRE) i Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d’envasos de vidre a Espanya, han presentat hui un nou mòdul de recuperació de vidre que s’instal·larà a la planta de residus urbans de Manises, amb la qual s’espera recuperar 3.500 tones de residus d’envasos de vidre. Esta nova actuació forma part de l’estratègia València 100% circular, que busca assegurar la circularitat completa dels residus de vidre de València i la seua zona metropolitana i que compleix amb un dels objectius fonamentals del Pla Integral de Residus que es va aprovar l’any passat.


Amb la inauguració del mòdul de recuperació automàtica de residus d’envasos de vidre de la planta de Manises, que s’uneix a la ja existent a la planta de tractament de residus urbans d’Hornillos, s’aconseguirà recuperar les tones d’envasos que els ciutadans no han dipositat als contenidors verds i que han abocat al fem. Esta tecnologia innovadora permetrà millorar les xifres totals de recollida d’envasos de vidre a la regió.


A l’acte, que ha tingut lloc a la seu de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana, han acudit la consellera, Mireia Mollà, Sergi Campillo, vicealcalde de València i president de l’EMTRE, la gerent de l’EMTRE Sara Bort, Paula Tuzón, secretària autonòmica d’Emergència Climàtica i Transició Tecnològica, Joan Piquer, director general de Qualitat i Educació Ambiental de la Generalitat Valenciana i José Manuel Núñez-Lagos, director general d’Ecovidrio.


Mireia Mollà ha indicat que “de nou, a la Comunitat Valenciana posem en marxa un nou sistema pioner a Espanya, quan parlem de grans àrees metropolitanes, que van en la línia d’allò que indica el nostre Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana i amb el qual, juntament amb la resta d’instal·lacions on ja està implantat, més de 2,5 milions d’habitants de la nostra geografia, més del 50% de la població censada de la Comunitat, disposaran d’este sistema complementari de recuperació de vidre”.


La consellera ha incidit en què “la prioritat és reduir, reutilitzar i reciclar, per eixe ordre, i amb este sistema garantim que en vidre no es desaprofite en l’abocador en cap cas”. També ha afegit Mollà que “es tracta d’un sistema que garantirà la millora de la qualitat dels compost i que dotarà la nostra agricultura d’unes matèries orgàniques de molta més qualitat”.

Es tanca el cicle de recuperació


El vicealcalde de València i president de l’EMTRE, Sergi Campillo, s’ha mostrat “molt satisfet de que siga l’àrea metropolitana de València la primera gran àrea metropolitana d’Espanya on es tanca el cicle de recuperació del vidre” i ha afegit que “és molt important la separació en origen de tots els residus, també del vidre, però si al final este residu arriba a les plantes de l’EMTRE, les hem de dotar de l’última tecnologia per a que es recuperen tots els residus que no s’hagen dipositat prèviament e el seu contenidor de reciclatge. Per tot això, hui estem d’enhorabona. Continuem avançant en la sostenibilitat en la gestió dels nostres residus”.


Segons José Manuel Nüñez-Lagos, director general d’Ecovidrio, “el camí per a una vertadera transició cap a una economia circular passa per la separació selectiva a través del contenidor, com impulsa la Unió Europea. A pesar d’això, mentre convencem els endarrerits i atesa la qualitat i sostenibilitat del material, no ens podem permetre que cap quantitat de vidre arribe a l’abocador. Per això, ara estem ací per a presentar una nova instal·lació de recuperació de residus de vidre a la planta de residus urbans de Manises, que representa una aposta ferma de les administracions públiques valencianes i Ecovidrio per la circularitat i que permetrà que València i la seua zona metropolitana se situe a l’avantguarda quant a la recuperació dels residus d’envasos de vidre.

10.000 tones de vidre recuperat a l’any


És important destacar l’esforç realitzat durant els últims anys en la recuperació de vidre. Al 2014 es van recuperar a les plantes de l’EMTRE unes 1.850 tones de vidre, una recuperació que es realitzava de manera completament manual i els valors de la qual van pujar sensiblement els anys posteriors, fins a la posada en funcionament de la línia de vidre de la plana d’Hornillos, l’any 2018. A partir d’eixe moment, es comencen a recuperar 6.750 tones al 2018 i 7.200 tones al 2019. És, sens dubte, un augment significatiu en la recuperació de vidre que, amb la nova línia de vidre de Manises que hui presentem, es preveu augmentar en 3.500 tones addicionals i per tant, un global de més de 10.000 tones de vidre a l’any a tota l’àrea metropolitana.
 

Desactivado

Copyright 2024 EMTRE. Tots els drets reservats.

Chat