Vés al contingut

L’EMTRE reparteix 54 bicicletes plegables entre els usuaris del ecoparcs mòbils

Premis
Imatge acte
14-12-20

L’acte s’ha fet sense la presència dels premiats a causa de les restriccions de la COVID-19.

L’ecoparc mòbil ubicat estos dies a la plaça de l’Ajuntament de València ha sigut l’escenari on s’ha fet l’entrega simbòlica de les 54 bicicletes plegables que ha sortejat l’Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus (EMTRE). Els guanyadors del sorteig han sigut usuaris dels ecoparcs mòbils de l’entitat durant els anys 2018, 2019 i 2020. L’entrega s’havia de celebrar el 7 de setembre, però les restriccions a causa de la COVID-19 van provocar que se suspenguera. Finalment, s’ha optat per fer un acte sense els premiats, que rebran la bicicleta directament al seu domicili.

En l’entrega simbòlica dels premis han participat el president de l’EMTRE i vicealcalde de València, Sergi Campillo i la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà. 


El president de l’EMTRE ha destacat que “amb esta acció volem potenciar la cultura de l’incentiu en el reciclatge. Cada usuari dels nostres ecoparcs han pogut participar en un sorteig per a rebre una bicicleta, un mitjà de transport sostenible. Amb això aconseguim dos objectius: incentivar l’ús dels ecoparcs i incentivar la mobilitat sostenible a la nostra àrea metropolitana.”


La consellera Mollà ha agraït la implicació de la població en el reciclatge efectiu i real amb un creixement que en el cas dels ecoparcs mòbils ha pujat un 20% malgrat els 3 mesos de confinament. "Ja s'han bonificat més de 120.000 rebuts de la taxa de tractament de residus mitjançant els ecoparcs informatitzats", ha informat la consellera qui ha destacat que les xarxes "ben desplegades i informatitzades i amb sistemes d'incentiu econòmic gestionen més del triple de residus que una xarxa no informatitzada".

Premi per reciclar correctament


Cada persona que ha reciclat en un dels sis ecoparcs mòbils de l’EMTRE que es desplacen periòdicament pels 45 municipis de l’entitat metropolitana durant els anys 2018, 2019 i 2020 ha rebut un número per a participar en el sorteig d’una bicicleta. València és el municipi on més bicicletes s’han repartit, huit en total. A Godella han anat a parar tres bicicletes, i dos a Massanassa, Benetússer i Albal. La resta s’han repartit entre Torrent, Paiporta, Mislata, Albuixech, Meliana, Massalfassar, Bonrepòs i Mirambell, Museros, Massamagrell, la Pobla de Farnals, Aldaia, Burjassot, Montcada, Puçol, Catarroja, Rocafort, Rafelbunyol, Silla, Alfafar i Emperador.


Creix el reciclatge als ecoparcs mòbils

El reciclatge als ecoparcs mòbils de l’EMTRE no ha fet mes que augmentar durant els últims anys. Una bona prova d’això és com s’ha incrementat la recollida d’electrodomèstics menuts. Al 2018, se’n van arreplegar 7.020 als sis ecoparcs mòbils, una xifra que va créixer de forma espectacular al 2019 en arribar als 25.024. En el que portem del 2020, la quantitat ha continuat augmentat fins arribar als 30.727. El mateix passa amb l’oli de cuina usat, un altre dels residus que més porten els ciutadans de l’àrea metropolitana als ecoparcs mòbils. Si al 2018 es va arreplegar 2.250 litres, al 2019 ja en van ser 4.131 i al 2020 hem arribat als 5.069 litres.


Els 20 ecoparcs fixos de l’EMTRE continuen registrant un alt nivell de reciclatge pel que fa als enderrocs i contribueixen d’esta manera a evitar els abocaments incontrolats. Al 2018 es va arreplegar més de 49.000 quilos d’estos materials, una xifra semblant a la del 2019. Durant el 2020, la quantitat recollida ha sigut de vora 42.000 quilos, una davallada que reflecteix l’impacte de la COVID-19 en l’activitat econòmica. També s’ha notat un lleu descens en el reciclatge d’aparells elèctrics i electrònics, que ha passat del més de 1.900 quilos al 2019 als poc més de 1.500 durant el 2020.

Bonificació en la taxa TAMER
El sorteig de bicicletes serà substituït, a partir de l’any que ve, pel nou sistema informàtic que permetrà a l’EMTRE identificar els usuaris i aplicar directament un descompte a la seua taxa TAMER. Serà gràcies a l’aplicació per dispositius mòbils, on quedarà registrat l’historial de visites als ecoparcs i la quantitat de residus que es porten a reciclar. Com més i millor es recicle, més gran serà la bonificació que s’aplique a la taxa TAMER.


L’aplicació de l’EMTRE també inclourà una informació detallada dels 20 ecoparcs fixos que gestiona l’entitat al llarg de tota l’àrea metropolitana, amb els horaris i la georeferència per a poder localitzar-los a través del navegador. A més, proporcionarà de forma actualitzada en temps real la ubicació exacta de la xarxa d’ecoparcs mòbils.


Amb l’aplicació per a mòbils, l’EMTRE fa un pas de gegant en la gestió dels residus dels ecoparcs a l’àrea metropolitana de València. Comença així el procés d’identificació d’usuaris que permetrà aplicar bonificacions a la taxa TAMER per primera vegada en la història.


 

Desactivado

Copyright 2023 EMTRE. Tots els drets reservats.

Chat