Vés al contingut

València i la seua àrea metropolitana van generar 650.000 tones de residus en 2019

Residus
Imatge planta Quart
20-02-20

 La ciutat de València produeix més fem en març.

València i la seua àrea metropolitana va produir l’any passat 651.401 tones de fem, segons les dades de l’Entitat Metropolitana de Tractament de Residus. En concret, eixa és la quantitat de residus orgànics i generals que van entrar al llarg de 2019 en les dos plantes de tractament de l’entitat, “Los Hornillos” a Quart de Poblet, i la planta de Manises. Queden fora d’aquest còmput el plàstic, el vidre o el paper així com altre tipus de deixalles que entren a través dels ecoparcs fixos i mòbils de l’entitat. 


Juliol és el mes de l’any en què més fem entra en les plantes, seguit dels mesos d’octubre, maig i gener. Però no totes les poblacions segueixen el mateix patró. La ciutat de València genera la major quantitat de fem al mes de març, coincidint amb la festa de les falles.


Per contra, en les poblacions de marcat caràcter residencial i vacacional, el cim en la generació de residus es genera a l’estiu. És el cas d’Alboraia, que produeix més residus al mes de juliol, juny i agost, per aquest ordre, coincidint amb les vacances i amb les seues festes patronals. 


Rocafort produeix més fem al mes de gener, abril i agost, tot just amb les festes de nadal, setmana santa i vacances d’estiu. 


Més població, més residus.


València és la població de l’Entitat Metropolitana que més residus genera. L’any 2019 va produir 294.199 tones de fem orgànic i de tipus general. D’eixa quantitat, més de 26.300 tones es van originar només al mes de març. El segon mes amb més generació de residus en la ciutat de València és maig i, en tercer lloc, trobem desembre. 


La segona població que més deixalles produeix és Torrent, amb 33.603 tones de residus. Juliol, maig i març, per aquest ordre, són els mesos amb més producció de fem.


En tercer lloc se situa Paterna amb 30.782 tones produïdes durant tot l’any 2019. Juliol, maig i juny són els mesos amb més generació de residus. 

Els residus també són estacionals.


Els cicles laborals i vitals de la ciutadania de l’àrea metropolitana també influeixen en el ritme de producció de fem i en la seua estacionalitat. 


El residus urbans procedents dels domicilis particulars són més abundants en juliol, en els mesos de primavera i en desembre mentre que els polígons industrials mantenen un ritme anual més constant en la generació de residus que s’accentua al mes de maig o gener. 


Les restes de poda i neteja de jardins augmenten en els mesos d’hivern, en concret en febrer, novembre i octubre. En l’altre extrem, els residus de les platges s’incrementen en octubre, setembre i agost. 


Les plantes de tractament


La planta de tractament de “Los Hornillos” a Quart de Poblet va començar a funcionar en proves l’any 2009 i es va inaugurar oficialment l’any 2011. Té capacitat per a gestionar 400.000 tones anuals de fem amb tecnologia de compostatge, separació de residus i biofiltres que eviten l’emissió de males olors. 


La planta de Manises es va posar en funcionament en desembre de 2012 i pot tractar unes 350.000 tones de fem. També disposa d’infraestructura per al compostatge i la separació de residus i de biofiltres que eliminen les emissions.  


Les dos plantes, propietat de l’EMTRE, tracten els residus que genera el milió i mig d’habitants de València i els 44 municipis que integren la seua àrea metropolitana. 
 

 

Galeria

Desactivado

Copyright 2024 EMTRE. Tots els drets reservats.

Chat